13 Temmuz 2015 Pazartesi

Faydalı ve Yararlı Bitkiler

idrar söktürücü maydonoz

maydonozBağırsakları çalıştırır ve sindirimi kolaylaştırır. İdrar söktürücü ve terletici özelliği ile vücudu ve kanı temizler. Kabızlığı önler. Mide ve bağırsak gazlarını söker. Böbrek taşlarını ve bağırsak kurtlarını düşürmeye yardımcı olur. İştah açar. Ateşi düşürür. Cinsel isteği arttırır. Vücuda ve göze kuvvet verir. Diş etlerini güçlendirir. Kansızlık çekenlere faydalıdır. Halsizliği giderir. Yüksek tansiyonu düşürür. Kalp ve damar hastalıkları ile kansere karşı koruyucudur. Karaciğer hastalıkları ile Romatizma, selülit ve egzamaya iyi gelir. Aybaşı halinin düzenli olmasına katkı sağlar. Cilde canlılık verir ve Cilt lekelerini azaltır. 

İncir ile sindirim sisteminizi hızlandırın

incirİçerdiği yüksek lif oranı sayesinde sindirimi hızlandırır ve kolaylaştırır. Bağırsakları yumuşatır. Kabızlığı giderir. Vücuda kuvvet ve enerji verir. Bedensel ve zihinsel yorgunluğu giderir. Halsizliğe ve unutkanlığa iyi gelir. Öksürük ve boğaz ağrılarına iyi gelir. Nezle ve bronşite faydalıdır. Özellikle Kuru incir balgam söktürür. İncir, kandaki kolesterol oranını düşürerek kalp ve damar hastalıklarına karşı vücudu korur. Kansere karşı da koruyucudur. Basura iyi gelir. Bakteri ve virüslerin çoğalmasını önler.

Fındık hakkında bilinmeyenler

fındıkÇok iyi bir enerji kaynağıdır. Vücuda güç ve enerji verir. Beden ve zihin yorgunluğunu giderir. Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Kolesterolü düşürür. Kalp ritmini ayarlamaya yardımcı olur. Düzenli olarak her gün fındık yemek Kalp krizi geçirme riskini azaltmakta çok etkilidir. Kansızlığa iyi gelir. Vücut ve kemik gelişimini destekler. Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak çocuk için fındık yemeleri çok faydalıdır. Cinsel gücü arttırır. Varislere iyi gelir. Fındık, soğuk algınlığı ve akciğer hastalıklarına da faydalıdır

Bıldırcın yumurtası ile cinsel isteksizliğine son

bildircin-yumurtasi-faydalariBirçok kişi bıldırcın yumurtasının faydalarının farkında değildir. Son zamanlarda yapılan araştırmalarda bu şifalı yumurtanın oldukça kolay bulunabileceği ve çok faydalı bir yumurta türü olduğu ortaya çıktı. Ağırlık olarak düşünüldüğünde 3-4 bıldırcın yumurtası yaklaşık olarak 1 tavuk yumurtasına denk gelmektedir. Fakat içeriğindeki mineraller, vitaminler ve besleyicilik yönünden bıldırcın yumurtası tavuk yumurtasının önüne geçmektedir.
Bıldırcın Yumurtası FaydalarıBıldırcın Yumurtası Faydaları Nelerdir?
Yüksek miktarda A ve B2 vitaminlerini içerir. Vücudunuzdaki vitamin ihtiyacının büyük bölümünü karşılar.
Yüksek oranda protein ve amino asit içerir.
Astım gibi solunum yolu hastalıklarına iyi gelir.
Tüberküloz rahatsızlığı için faydalı bir yumurtadır.

Biber yemeyi ihmal etmeyin faydaları nelerdir

biber-faydalariBiber, çok çeşitleri olan bir sebzedir. Ülkemizde özellikle çarliston, sivri, dolmalık biberler tüketilir. Acı ve tatlı çeşitler de amaca göre kullanılır. Çarliston biberler genellikle tatlı olur, sivrilerin ise tatlı türleri olduğu gibi çoğunluğu acıdır. Kızarması özellikle yaz aylarında yoğurt ile birlikte sık sık tüketilir. Menemen yapımında da biber olmazsa olmazdır. Ayrıca bu şifalı sebze öğütülerek de yemeklere ilave edilebilir. Yemeklere ilave edilen ve kurutulan genellikle kırmızı biberdir.
Biberin Faydaları Nelerdir?
Ülkemizde oldukça fazla tüketilen ve herkes tarafından sevilen biber sağlık açısından da oldukça faydalıdır. İçerisinde bol miktarda B vitamini bulundurmasının yanında, A, C, P ve K vitaminlerini de içerir. 

Şifa kaynağı Limonun faydalarını öğrenin

limonlarBöbrekte bulunan kum ve taşların dökülmesini ve idrar söktürmesini sağlaması yanı sıra içerdiği pektin sebebiyle ishale karşı düzenleme sağlar, karaciğere faydalıdır. Suyu, yorgunluk giderici, ferahlık verici, içerdiği C vitamini sebebiyle gribal enfeksiyonlara karşı dayanıklılık sağlayıcı etkilere sahiptir. Kansızlığa karşı da kullanılması faydaları arasındadır. Ateş düşürücü ve kanı temizleyici özelliğe sahiptir. Temiz ve yumuşak bir cilt için, ciltteki sivilceler için de kullanılabilir.
Baş ağrısına karşı faydalı olan bu şifalı bitki, boğaz, bademcik iltihaplarına, grip, nezle gibi hastalıklara karşı limon çayı veya nane-limon çayı şeklinde kullanılarak da faydasını gösterir. Kas ağrıları, romatizmal ağrılara karşı da kullanılabilir. Ayrıca nane ile hazırlanan çayı şeklinde tüketildiğinde gribal enfeksiyonlara, soğuk algınlıklarına, boğaz ağrılarına ve halsizliğe karşı faydalı olduğu gibi, limonata olarak tüketildiğinde ise stres, yorgunluk ve susuzluğa karşı iyi gelir. Cilt kanserine karşı da koruma oluşturması da limon faydaları arasındadır. Cilt için tonik olarak da kullanılabilir.
İştah açıcı ve sindirim sistemini rahatlatıcı faydaları da bulunması da limon faydaları arasındadır. Ayrıca mikrop oluşumunu engeller. Dişlerin temizliği, diş etlerinin güçlenmesi, dişlerde leke oluşumunun engellenmesi için de kullanılabilir. Kolesterol dengeleyici etkisi ve kalbe yararı da bu şifalı bitkinin faydaları arasındadır.
Ateş düşürücü olarak 1 su bardağı suda, 1 tatlı kaşığı nane ile rendelenmiş yarım limon kaynatıldıktan sonra süzülür ve bal ile tatlandırılarak içilir.

Kabızlık yaşayanlar dikkat bu bitkiler şifa kaynağı

kabızlıkKabızlığa iyi gelen yiyecekler ve bitkiler
Kabızlık ile ilgili sorununuzun üstesinden nasıl geleceğinizi ve hangi besinleri nasıl tüketeceğinizi bilmek istiyorsanız yazımızı mutlaka okumalısınız. Kabızlık daha çok sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam şekli ve öğünleri atlamakla alakalı bir sorundur. Sorunun üstesinden gelmek için hemen ilaçlara başvurmayın. Çünkü erik, elma, ıspanak, pırasa, lahana, incir, kayısı, üzüm, zeytinyağı ve sinameki gibi besin maddeleri kabızlık problemini ortadan kaldırmada oldukça etkilidir. İşte, kabızlığa iyi gelen yiyecekler ve n şekilde tüketileceği;
Kayısı: Yemeklerden sonra yaş kayısı tükettiğinizde sindirime yardımcı olursunuz. Çok fazla yendiğinde ishal yapabilir, ancak bu açıdan da kabızlığı önlemede ve gidermede önemli bir yeri var. Kayısıyı nasıl tüketmemiz gerekiyor diyorsanız; Güneşte kurtulmuş aşı kayısıları süt ile birlikte kaynatıp içerseniz oldukça iyi sonuç alabilirsiniz. Diğer bir tüketme şekli de, 5 tane kuru kayısıyı sıcak suyun içinde 1-2 saat kadar bekletip, gece yatmadan evvel bunları yerseniz ve de bunu 3 hafta kadar uygulamaya devam ederseniz bağırsaklarınızı düzene sokarsınız.
İncir: Bağırsaklardaki toksik maddelerin atılmasında ve kabızlığın giderilmesinde etkili olan incir, başka meyve ve sebzelere nazaran en yüksek lif içeriği olan meyvedir. Kabızlığa karşı taze incir tüketebileceğiniz gibi, kuru incir de tüketebilirsiniz. Kuru incirleri akşamdan suya koyarak sabaha kadar bekletin, aç karnına yiyerek bağırsak faaliyetlerinizi çoğaltabilirsiniz. İlaveten 5 tane kuru inciri bir bardak suda bir gece boyu bekletin. Sabah aç karnına bu inciri yiyip üzerine de beklettiğiniz suyu içerseniz kabızlığa karşı etkili olduğunu görebilirsiniz. Haftada birkaç defa uygulamanız gereken bu yöntem şeker hastaları için kesinlikle uygun değil. 

Dereotu ile metabolizmanı hızlandır

ebru-sallidan-dereotu-maskesiDereotu, kilo kaybını hızlandıran ve bu dönemde kullanılması sıklıkla önerilen bir bitkidir.
Dereotu,maydanozgiller ailesinden ve koyu yeşil ipliksi yaprakları olan kokulu bir bitkidir. Nemli toprakları sever ve çoğunlukla sonbaharda toplanır. Tat ve aroma vermesi için salata veyemeklerde kullanılır.Özellikle Türk mutfağında önemli bir yeri olan tarhana çorbası ve cacık bu yemeklerin başında gelir.
Dereotu ayrıca sağlığa da oldukça yararlı bir bitkidir;sindirimi kolaylaştırır, ağız kokusunu giderir, uykuyu düzenler,sinir zafiyetini giderir. Aynı zamanda çocuklarda oluşan kolik ağrılarına iyi gelir ve anne sütünü çoğaltır. Ancak hamilelik döneminde kullanılmaması gerekir,aybaşı kanamalarını artırdığı gibi gebelerde düşüğe neden olabilir.
Tüm bu faydaların yanında dereotunun önemli bir diğer özelliği de kilo verme süreci ve tiroid hormonları üzerindeki olumlu etkisidir.Dereotu tiroidnodüllerinin ufalmasını sağlar, ayrıca tiroid üzerindeki dengeleyici etkisi ilehipotiroid(tiroidin yavaş çalışması) veya hipertiroid (tiroidin hızlı çalışması) üzerinde olumlu etki gösterir.Kilo durumu tiroid ile bağlantılı olabildiğinden, tüm bunlara bağlı olarak dereotu kilo kontrolünde de oldukça etkilidir. Aynı zamanda ödem sökücü özelliğiyle vücuttaki fazla suyun atılmasını da sağlar.Antiseptik özelliği ile ishalintedavisine yardımcı olur, kalsiyum yönünden oldukça zengindir ve kansere karşı koruyucu etkisi vardır.

Hünkarçiçeği ile doğal tedavi

Hüdaverdi otu ve tohumu natürel ilaç yapımında, tohumu ise sadece tentür yapımında kullanılır.
Giriş: Hünkâr çiçeğinin bilinen 30 alt türü mevcuttur fakat genellikle bu Acı Hünkar çiçeği bitkisel tedavide kullanılır. Yabani olarak yetişen Hünkâr çiçeği mevcut ihtiyacı karşılamadığından natürel ilaç üreten firmalar tarafından özel olarak yetiştirilmektedir.
Botanik: Hünkârbeğendi çiçeği Orta, Güney ve Batı Avrupa, Kuzey Afrika, Balkanlar, Kafkaslar ve Kırım’da yabani olarak yetişmektedir. Asıl vatanının Iberya (İspanya) yarımadası olduğu ve oradan diğer ülkelere yayıldığıdır. Türkçe Hünkâr çiçeği ve ya Hünkârbeğendi çiçeği, Alman¬ya’da ise Schlifenblume yani İlmik çiçeği diye anılır. Yaprakları kravat şeklinde, kenarları 4–6 dişli, koyu yeşil renkli, alt yaprakları oval ve uzun bir sap üzerinde üst yapraklarının dibinden yan dallar çıkar. Çiçekleri oldukça sık ve topluca bir arada, şemsiye görünümünde tomurcukları pembe, taç yaprakları beyazdır. Taç yaprakları dışa doğru olanları mala şeklinde ve içe doğru olanlara göre üç kat daha büyüktür. Taç yapraklarının dışa doğru olanlarının büyük, içe doğru olanlarının küçük olması, ayak bağını andırdığından Almanca Schlifenblume; İlmik çiçeği diye anılır. Tohumları hafif basık, 3-4mm uzunluğunda, 2-3mm eninde ve 1mm kalınlığında yumurta şeklinde ve esmer renklidir.
Yetiştirilmesi: Kireçli, taşlı ve kayalık topraklarda daha gür yetişir ve Türkiye’nin hemen her bölgesinde rahatlıkla yetiştirilebilir.
Hasat zamanı: Hünkâr çiçeği Mayıs’tan Eylül’e kadar topraktan 4-5cm yukarıdan kesilerek tamamı (kökleri hariç) güneşli, havalı bir yerde kurutulduktan sonra kaldırılır veya işlenir. Tentür yapmak için sadece olgunlaşmış ve kurutulmuş tohumları kullanılır. Malesef şifalı bitkiler top-lama, kurutma, paketleme ve depolama işlemleri sırasında çok yanlışlar yapılmaktadır. Bitkinin şifalı kısmı yaprak veya çiçekleri ise asla Güneş altında kurutulmaz ve mutlaka gölgede kurutulmalıdır. Ayrıca örneğin bitki 5 günde kurudu ise, 2 gün daha kurumada bırakmak mah¬zurludur, çünkü birleşimindeki eterik yağları kaybettiğinden kalitesi dü¬şer. Sadece bitki kökleri Güneş’te kurutulur ve kurur kurumaz hemen paketlenip depolanması gerekir. Şifalı bitkilerin Aktarlar’da açıkta satıl¬ması kalitesini kısa sürede düşürür ve etkisini oldukca azaltır.

Sarı çam hakkında bilinmeyenler

Çam, Kiefer, Pinus sylvestris
Sarı çam
Familyası: İğneyapraklıgiller, Kieferngewâchse, Pinaceae
Drugları: Çam eter yağı; Pini aetheroleum
“ terpentin yağı; Terebinthin aetheroleum rectificatum
“ balsamı; Colophonium (Resine colophonium)
“ tomurcuğu; Pini turiones
“ katranı; Pinaceae pix
“ tentürü; Pinus sylvestris
Günümüzde daha çok Çamın taze iğne yaprak ve taze sürgünlerinin su buharı ile damıtılmasından elde edilen eter yağı; Pini aetheroleum kullanılır ve nadiren de zamkının reftifikasonu ile elde edilen Terebinthin yağı, geri kalan reçinenin temizlenmesi ile balsam ve çamın tamamının destilasyonu ile katran elde edilir.
Giriş: İğneyapraklılar oldukça büyük bir bitki ailesi olup bunları 6 ana grupta toplayabiliriz;
1) Çamgiller
2) Ladingiller
3) Köknargiller
4) Melez çamgiller
5) Selvigiller
6) Sedirgiller
Bunlardan Ladingiller, Köknargiller ve Melez çam ailesini Ladinlerde bir¬likte diğerlerini ise ayrı ayrı inceleyeceğiz. Çamgillerin bilinen 100’e yakın türü mevcuttur ve bunlardan en önemlileri; Sarıçam=P.sylvesteris, Bodur çam=P.muga, Kara çam=P.nigra, Fıstık çam=P.pinea, Halep çamı=P.halepensis ve Yıldız çamı=P.pinaster, Bataklık çamı=P.palastris hemen hemen aynı maksatla kullanılırlar ve özellikleri birbirine benzer. Bu nedenle Sarı çamı inceleyeceğiz ve diğerlerine kısaca bir göz ataca¬ğız. Sarı çam Avrupa’nın orta ve kuzeyi ve Asya’nın kuzeyinde yayılmış¬tır. Türkiye’de ise Marmara, Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak sıkça görülür.

Zakkum bitkisi ve Zakkum yağı

Zakkum, Oleander, Nerium oleander
Ağu ağacı
Ağu çiçeği
Zıkkım ağacı
Zokkum ağacı
Familyası: Zakkumgillerden, Hundgiftgewaechse, Apocynaceae
Drugları: Zakkum yaprağı; Oleandri folium
Zakkum yaprakları tentür ve natürel ilaç yapımında kullanılır, fakat çayı içilmez, zira çok zehirlidir.
Giriş: Zakkumun yaprakları zeytin yaprağına benzediğinden zeytin ağacı anlamına gelen ve çalı anlamına gelen dendron kelimelerinden türemiş ve kısaca oleander ismini almıştır. Zakkumun bilinen bir bu türü vardır ve bundan da çeşitli kültür türleri üretilmiştir. Eskiden Akdeniz ülkelerinde çok az miktarda da olsa idrar söktürücü olarak kullanılmıştır. Eşek, at ve katır gibi hayvanlar için çok zehirli olduğundan eşek öldüren diye de anılır.
Botanik: Zakkum 2-6metre boyunda genellikle çalı, nadiren de ağaç şek-linde, kışın yapraklarını dökmeyen bir bitkidir. Vatanı doğu Akdeniz ülkeleri olan bitki günümüzde Avrupa, kuzey ve güney Amerika ve Asya’ nın birçok yöresinde kültür bitkisi olarak yetiştirilmektedir. Yaprakları üçlü çember etrafında her biri 10-15cm uzunluğunda 1-3cm eninde, üst kısmı parlak, alt kısmı donuk yeşil renkli, mızrak şeklinde ve ucu sivricedir. Çiçekleri yarıya kadar koni şeklinde, yarıdan itibaren beş parçalı, her parça hafif üçgenimsi, kırmızı, pembe veya beyaz renklidir. Meyveleri fasulye kapçığı gibi 10-15cm uzunluğunda ve içi küçük tohumlarla doludur.

Şifa kaynağı Kedi pençesi otu

KEDİ PENÇESİ + Unkaria tomentosa
(Organizmadaki hücreleri temizler, vücuda sağlık katar) Vücut atıklardan, toksinlerden, tuz kütlelerinden derinlemesine temizler, bağışıklık sistemini onarır, ur oluşunun engeller. Radyasyon ve kemoterapinin yan etkileri en aza indirir, kan
•sağlığını pekiştirir, iltihap oluşumunu engeller, sindirim kanalını ve karaciğeri temizler. Alerjik deri hastalıkları, bronşiyal astım hastalığı, artroz, erkek ve kadın cinsel organlarının iltihapların tedavisinde etkilidir.

Altınbaşak bitkisinin faydaları

Altın başak tüylü sapları,yıldıza benzeyen sarı çiçekleri olan,yaklaşık 80 cm kadar uzayan şifalı bir bitkidir.
Çiçekler temmuzdan ekime kadar toplanır ve bağırsak bozuklukları ve kanamalarda kullanılır.
Böbrek rahatsızlıklarında mükemmel bir ilaç olark övülür.
Altınbaşağın yaprak ve çiçekleri serinletici etkiye sahiptir.Bitki diüretik olduğundan bütün böbrek ve mesane şikayetlerinde önerilir.
İsveçli herbalist Abbe Kuenzfe,kitabında 45 yaşında böbreklerinden ciddi biçimde rahatsız bir adamdan bahseder:
Sonunda bir böbreği alınmış

Öksürük Otunun faydaları

Öksürük OtuÖksürük otuna Romalılar filius ante patrem derlerdi yani babadan önce gelen oğul.Çünki çiçekleri yapraklarından önce çıkar.Bahar aylarında kış örtüsünün altından sarı çiçekleriyle ilk önce çıkan bitkidir.
En iyi killi topraklarda yetişir.Böcekler ve arılar ilk nektarlarını almak için ona gelirler.
Göğüs hastalıkları üzerindeki etkisi ve iltihap kurutucu özelliği nedeniyle bronşit,gırtlak iltihabı(larenjit),farenjit,bronşial astım,akciğer zarı iltihabı(zatülcenb) ve akciğer tüberküloz başlangıcında başarıyla kullanılır.
Öksürük ve ses kısıklığı için bitkinin çayı balla karıştırılarak mümkün olduğunca sıcak olarak gün boyu içilir.
Mayıs sonları C vitamininden çok zengin olduğundan çorba ve salatalarda kullanılır.
Yapraklar çiçeklerden daha fazla tıbbi değere sahiptir,çay yapımı için yaprak ve çiçekler beraber toplanır.
Taze yapraklar ezilip lapa haline getirilip göğüs üzerine uygulanırsa zatürre,yılancık(erizipel)ve bursit hastalıklarına iyi gelir.

Şifalı Yoğurt Otu

Yoğurt otunun yaprakları halka dizilişlidir ve çiçekleri yeşilimsi beyazdır.
Sapları tırmanmayı kolaylaştırmak için kanca şeklinde tüylerle kaplıdır.
Bu bitki bal gibi bir koku salgılar ve en iyi haziranda toplanır.
Tekrar belirtmek isterim taze bitki daha fazla şifalı özelliğe sahiptir.
Kışın bile karın olmadığı toprak alanlarında yoğut otu bulunabilir.
Yoğurt otunun 3 türü vardır her üç türü de benzer tıbbi özellikler gösterir ve aynı şekilde kullanılır.
Yoğurt otu çayı karaciğeri,böbrekleri,pankreası temizler ve antioksidandır,zehirli atıkları atar.
Lenf sistemi rahatsızlığından muzdarip olanlar bu bitkinin çayını her gün içmelidirler.
Kansızlık ve idrar tutukluğunda faydalıdır.
Haricen kullanıldığında pek çok deri hastalığında,yaralarda,haşlanmalarda, siyah noktalarda faydalıdır.
Yüz yıkamalarında cildi gerginleştirir.
Yoğurt otunun taze sıkılmış suyu hastalıklı bölgeye sürülür ve kuruması beklenir.
Günümüzde yoğurt otu sara,histeri,sinirsel şikayetler idrar tutuluğu,kum ve taş için önerilir.

Şifa kaynağı Bademin Faydaları

Bademin faydaları, farklı aroması ve bağımlılık yapan tadı ile oldukça lezzetli ve şifa kaynağı bir bitkidir. Botanik yapısı açısından şeftali, erik kiraz ve kayısı gibi bitkiler ile aynı ailede yer alan badem, Akdeniz ikliminde yetişir. Ülkemizde badem üretimi genellikle Ege Bölgesinde, Datça Yarımadasında yoğunlaşsa da Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde de badem yetiştiriciliği yapılmaktadır.
İlkbahar sonlarında yetişmeye başlayan üzeri şeftali gibi tüylü olan çağla meyvesi, yaz sonu – sonbahar başlangıcı arasında sert bir yapıya bürünür. Bu sert meyve kabuğunun içinde bulunan tohum “badem” olarak adlandırılır.
Badem içeriğinde bulunan kalsiyum, fosfor, potasyum ve magnezyum gibi oldukça önemli mineraller sayesinde oldukça yararlı bir bitkidir. Kabızlığı giderici özelliği bulunur. Vücudun geçirdiği hastalıklar sonrasında toparlanmasına yardımcı olur. Yorgunlukların giderilmesinde yardımcıdır. Yara iyileştirici özelliğinin yanı sıra baş ağrısı, böbrek ağrısı, karaciğer ağrılarını hafifletir. Yine üreme yollarında, mesane ve böbrek yollarındaki iltihapları yok edici faydaları olduğu belirtilmektedir. Kolesterolü düşürücü etkisi ile bilinen badem, kan şekerini düzenler. Badem bitkisinin yağıda oldukça şifalıdır. Müsil etkisine sahiptir. Hazımsızlığa iyi gelir. Bağırsakları yumuşatma etkisine sahip badem yağı, küçük böbrek taşlarının yağlanıp kaymasını sağlayarak düşmeye yardımcı olduğu da belirtilmektedir. Acı badem ise idrar sisteminde gözenek açan yapısı nedeniyle idrar yaptırmaya yardımcı olur 

Aybaşı Kanaması için şifalı bitkiler

Gereken Sifali Bitkiler:
Papatya çiçegi, Kurt pençesi kökü, Kekik, Sedef otu, Pelin otu, Bal
Hazirlanis Sekli:* Kurutulmus papatya çiçegi on dakika süreyle kay­natilir. Elde edilen su dinlendirildikten sonra bir fincan yudum yudum içilir.
* Kurt pençesi kökü kaynar suda kaynatildiktan sonra süzülür, hiçbir yan tesiri olmayan bu çaydan dört bes su bardagi içilir.
* Kekik, salatalara bol ve taze dogranarak yenir.
* Ezilmis taze sedef otu suyu kaynatildiktan sonra süzülür. Bir çay bardagi suya bir yemek kasigi bal ilave edilerek iyice karistirilir. Günde üç defa 1-2 yemek kasigi içilir.
* Bir doktor tavsiyesi sarti ile, kurutulmus pelin otu, suda kaynatilir. Elde edilen su dinlendirildikten sonra çay kasigi ile içilir. Günde en fazla bir su bardagi alinmalidir.

Ağız Kokusu gideren bitkiler

Gereken Sifali Bitkiler:
Biberiye, Menekse, Mine çiçegi, Maydanoz, Ada çayi, Limon, Naneruhu
Hazirlanis Sekli:
* Biberiye çiçekleri, dilimlenmis limonla birlikte on bes dakika süreyle kaynar suda bekletilir. Sikilarak elde edilen sivi, bir kaba bosaltilarak serin bir yerde din­lendirilir. Dinlendirilen sividan, kahvaltidan önce ve yemek sonrasi bir fincan içilir.
* Menekse çiçekleri, maydanozla birlikte on dakika süreyle suda kaynatilir. Süzülerek elde edilen siviya, bir miktar nane ruhu karistirilarak bir gün dinlendirilir.Dinlendirilen sividan, rahatsizlik süresince yemeklerden önce ve sonra gargara yapilir.
* Bir avuç ada çayi çiçegi, 15 dakika süreyle kaynar suda demlenir. Sikilarak elde edilen siviya, bir tutam nane ruhu karistirilarak günboyu dinlendirilir. Dinlendirilen sividan, yari oraninda içme suyuna ilave edilerek agiz, bu karisimla sik sik çalkalanir.

Ayak Kokusu gideren bitkiler

Gereken Sifali Bitkiler:
Kina, Ada çayi, Havuç, Akhus agaci, Sirke
Hazirlanis Sekli:
* Kina ve sirke suda kaynatilir. Elde edilen su ile ayak­lar yikanir.
* Ada çayi rendelenmis havuç ile birlikte suda kay­natilir. Süzülerek elde edilen su ile tedavi müddetince ayaklar bol bol yikanir.
* Akhus agacinin yapraklari kurutulduktan sonra ufa­lanmadan kaynatilir. Süzülerek elde edilen sivi ile yat­madan önce ayaklar bol bol yikanir.

Ramazan’da Ağız Sağlığınızı Korumak İçin…

Ramazan’da Ağız Sağlığınızı Korumak İçin…
* İftardan ve sahurdan sonra dişlerinizi özenle fırçalayın. Diş fırçalarken, dil yüzeyi ve diş eti bölgelerinin de fırça yardımıyla iyice temizlenmesi gerekir.
* İftar ve sahur yemeklerinden hemen sonra ağız içerisindeki asit oranı artarak bakteri oluşumuna zemin hazırladığı için diş fırçalamanın yanı sıra ağız antiseptiği (gargara) kullanılması da ağız ve diş sağlığını korumada önemli bir kalkan oluşturur.
* Bol su için.
* Sahurda tüketilen besinler, kişilerin ertesi günkü ağız florasını direkt olarak etkilediği için vücuttan fazla miktarda su atılmasına neden olan çay, kahve, kola ve benzeri içecekleri sahurda tüketmeyin. Ertesi gün iftar saatine kadar herhangi bir şey tüketemeyeceğiniz için ağız kuruluğunun çok daha fazla oluşmasına neden olur. Bu da ağız kokusu oluşumunu hızlandırabilir.
* İşlenmiş, yağlı, şekerli, baharatlı besinlerin sindirilmesi güçtür; sindirim kanalında biriken gazlar veya dil sırtında üreyen bakteriler nedeni ile ağız kokusu meydana gelme riski bu tarz yiyecek tüketimlerinde artış gösterebilir. Bu nedenle sahurda bu tarz yiyeceklerden uzak durun.

Patatesin insanlar için Faydaları

Patates maliyeti düşük olduğu hem de çeşitli alanlarda kullanılabildiği için çok tercih edilen yiyecekler arasındadır. Kızartılarak, fırınlanarak, ocakta pişirilerek tüketilebilmektedir. Ancak çoğu zaman patatesin faydaları göz ardı edilmektedir. Patatesi bol tüketenler genellikle vücutlarına ne kadar faydalı bir besinin girdiğinden habersizdir.
Patates sofraların vazgeçilmez besin ögelerindendir, Niğde ilinde yer alan patates araştırma istasyonu da çoğu yemek ve gıdanın üretiminde, yapımında önemli bir role sahip olan patatesin önemini vurgulamaktadır. Patates bünyesinde barındırdığı fosfor nedeniyle cinsel gücü artırır. Bağışıklık sistemimizi güçlendirir vücudu hastalıklara karşı dirençli hale getirir. Vücudu gereksiz maddelerden arındırır. Kabızlığı önler ve hazımsızlık problemini ortadan kaldırır. Kanımızı temizlemeye yardımcı olur. El ve ayaklarımızda oluşan çatlakları önlemeye yardımcı olur. Patatesin yararları saymakla bitmez. Kan şekeri oranını düşürür. Bu nedenle şeker hastaları doğal bir şifalı bitkidır. Böbreklerin hızlı çalışmasını sağlar. Hemoroit ağrılarını dindirmek için önemli bir yardımcıdır. Bağırsaklarımızda oluşan kurtların düşmesine neden olur. Damar sertliklerini giderir ve bu yolla oluşabilecek hastalıklara karşı ciddi bir kurtarıcıdır. 

unutkanlığı önleyen bitkiler

Modern yaşam standartları, yoğun iş temposu, çocuk bakımı, stres gibi çeşitli faktörler insanların zihinsel olarak yorgun olmasına sebep olmakta ve unutkanlığa yol açmaktadır. Genç yaşlarda da var olan ancak çok da fazla göze batmayan unutkanlık problemi ilerleyen yaşlarda kendini daha net bir şekilde göstermektedir ve insanları alzheimer hastalığına kadar sürükleyebilmektedir. Bilinçli insanlar bu durumun önlemini genç yaşlardayken almalı ve kontrolü elden bırakmamalıdır. Unutkanlık probleminin önüne geçmenin en iyi yolu yediğimiz besinlerdir. Gıdalardan aldığımız vitaminler beyin hücrelerimizin canlı kalmasını sağlamaktadır. Bu noktada unutkanlığı önleyen besinler tüketmeye önem vermek gerekmektedir. 

Kene Isırması Belirtileri, Kene Resmi, Resimleri, Kene Çeşitler

Son zamanlarda ülkemizde yaz aylarında sık sık karşılaştığımız kene ısırması ve buna bağlı olarak gelişen kırım kongo kanamalı ateşi hastalığı ciddi bir tehlike haline gelmiştir.
Sağlık bakanlığı kene ısırması, kene yapışması vakalarının artması sebebiyle Kastamonu, Ardahan, Tokat, Sivas, Giresun, Bingöl, Amasya, Çankırı, Artvin, Yozgat, Erzincan, Erzurum, Samsun, Bayburt, Bolu, Karabük, Tunceli, Ordu, Çorum, Gümüşhane gibi illerde kene koruma ve eğitim setleri dağıtacağı belirtildi.
Kene ısırması durumunda kene çıkarma işlemini en yakın sağlık kuruluşuna gidip orada doktorlar tarafından çıkarılmasını sağlamalıyız.
Bu keneden korunma setlerinde eldiven, kene kart ve broşür bulunacak. Kene setleri yukarıdaki il ve ilçelere, köylere dağıtması bekleniyor.
Kene ısırması belirtileri nelerdir?
Konusunda uzman olan kişilerin açıklamalarına göre kene ısırmasından birkaç gün en geç 9 gün sonra, virüslü kan veya vücut salgıları
vasıtasıyla 5-6 ile 13 gün arasında hastalık belirtileri ortaya çıkmaya başlıyor.

Tok Tutan ve Zayıflatan Besinler

Kuru erik, kuru kayısı: Bağırsak dostudur. Sizi tok tutar ve tatlı krizlerinizi bastırır,
-Yağsız yoğurt ve yulaf kepeği: Ara öğün için iyi bir ikilidir. Ayrıca bağırsak dostudur ve sizi tok tutar. İçine meyve veya haşlanmış nohut atabilir, yeşilllik doğrayabilirsiniz,
-Maydanoz,roka,nane: Her alış verişte mutlaka sepetinize eklemelisiniz. Her öğünde özellikle de kahvaltıda yerseniz uzun süre tok kalabilirsiniz,
-Ayva,armut,elma: Açlık krizlerine bire birdir,
-Kabuk ve toz tarçın: Evde mutlaka bulunmalı, hem pişmiş meyvelerin üzerine serpmek için, hem de çayını yapmak için kullanabilirsiniz. Sizi tok tutacaktır. Yemeklerden yarım saat önce tarçın çayı içerseniz öğünde daha az yemenizi sağlar,
-Salatalık: Kalorisi düşük ve su yönünden zengin olduğundan istediğiniz zaman istediğiniz miktarda tüketebilirsiniz, 

Zayıflatan bitkisel çay

Yağ Yakıcı Çay İçin Gerekli malzemeler :
4 çay kaşığı Yeşil çay
4 çay kaşığı Mate yaprağı
2 çay kaşığı Isırgan yaprağı
2 çay kaşığı Kekik
Yağ Yakıcı Çayın Hazırlanışı:
Tüm malzemeleri 1 litre kaynar suyun içine koyun. 10 dakika kadar demlenmesini bekleyin.(Su ocaktan alınmış olmalıdır, kaynaması bitmiş olmalıdır.)
Yağ yakıcı çay günde kaç bardak içilir?
İbrahim Saraçoğlu zayıflama çayı bitkisel bir çay olduğu için günde 3-4 bardak içilmesinde bir sakınca yoktur.
Yağ yakıcı çay hazırlanırken içine mısır püskülü, kiraz sapı ve rezene ilave edilirse çaya ödem sökücü özellik katılmış olur.
Önemli Bilgi: Yağ yakıcı çaya şeker ve bal kesinlikle ilave edilmemelidir.

Fare ve böceklerden kurtulmanın bitkisel yöntemleri

Ekolojik Yaşam Uzmanı Erkan Şamcı’dan karınca, böcek ve fare gibi haşerelerden kurtulmak için doğal, evde hazırlayabileceğiniz tarifler;
KARINCALAR İÇİN:
*Herşeyin ağzı kapalı olmalıdır. Karıncalar en ufak bir kırıntıya dahi gelirler,
*Eğer karınca evinizde, mutfağınızda varsa karıncaların eve geldiği yerler keşfedilmeli ve o bölgeler alçı gibi şeylerle kapatılmalı,
*Limonun suyuyla tezgahlar silinirse karıncalar o kısımlara gelemez. Bu sebeple karıncanın yoğun olduğu bölgelere limon suyu dökebilir, karıncaları buralardan uzak tutabilirsiniz,
*Tebeşir ve kireç tozu böcek ve karıncaların üzerinde gezemeyecekleri alanlardır. Bu sebeple karıncaların yoğun olduğu yerlere tebeşir ve kireç tozu dökebilirsiniz. Özellikle fareler için kireç dökmek oldukça caydırıcıdır,
*Karıncaların yuvalarına bir parça toz şekeri dökmek de karıncaların eve girmesini engelleyebilir. Evlerinin yakınlarında yemek bulmak karıncaları mutlu edeceğinden evinize de girmeyeceklerdir:)
FARELER İÇİN:
* Bir kapta birer ölçü pudra şekeri, mısır nişastası ve alçı karıştırılır. Farelerin görüldüğü yerlere bu karışım konur. Malzemenin yakınlarına bir kap su konur. Böylece fare zehirlenmeden ve etrafı kirletmeden imha olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder